De kracht van assertiviteit gebruiken

De kracht van assertiviteit gebruiken

Wat is assertiviteit? Het concept van assertiviteit heeft te maken met de manier waarop iemand voelt en denkt wanneer er problemen zijn tussen de betrokken mensen. Als je een goede relatie hebt met je partner, zal het gemakkelijk zijn om een gevoel van assertiviteit te ontwikkelen, maar wat hier belangrijk is, is dat je het niet overdrijft en dat je leert om je assertiviteit op een positieve manier te gebruiken in plaats van op een negatieve manier. manier. Als je merkt dat je in een situatie terechtkomt waarin je misschien probeert om assertiever te zijn, dan is het belangrijk om te weten dat er een aantal fundamentele dingen zijn die je kunt doen om het te laten werken.

In wezen is assertiviteit uw vermogen om zelfverzekerd en assertief te zijn zonder aanmatigend te zijn. In de wereld van therapie en psychologie is het een zeer nuttige vaardigheid om te kunnen communiceren en assertief te leren zijn zonder echt confronterend te zijn nuttige informatie op deze site. Dit is iets dat je moet onthouden, want als je assertief en overdreven opdringerig bent, dan is dit zeker niet de manier om een goede eerste indruk te maken. Als u zich in een situatie bevindt waarin u probeert passiever te zijn, dan is het belangrijk dat u uw zelfvertrouwen en eigenwaarde hoog houdt. In de wereld van daten en relaties kan assertiviteit een groot verschil maken. Wanneer u met iemand praat, vooral een persoon die uw partner of significante ander is, is het belangrijk om de toon van het gesprek en de manier waarop u praat heel licht en plezierig te houden in plaats van ruzie te maken.

Het kan ook nuttig zijn als u probeert te communiceren met iemand die niet altijd bereid is om over zijn / haar gevoelens en gedachten te praten. Als je iemand hebt die zich erg agressief gedraagt en een beetje respectloos overkomt, dan wil je die persoon vermijden en in plaats daarvan wijzen naar iemand anders die misschien een betere luisteraar is of misschien bereid is om een meer open en eerlijke persoon te hebben. discussie. Het komt erop neer dat je de assertiviteitstechnieken die je aan het leren bent, wilt kunnen gebruiken om effectief en positief te zijn om een betere indruk te maken op iedereen om je heen. Onthoud dat je geen menselijke pingpongrobot hoeft te worden, maar dat je gewoon een manier moet vinden om assertief te zijn wanneer dat echt nodig is.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/