Italiaanse pastaschotel

Italiaanse pasta

Italiaanse pastaschotel | Novus Ventus International – Er zijn honderden verschillende soorten Italiaanse pasta en het kan een uitdaging zijn om er maar één soort uit te kiezen. Je kunt pasta uit veel bronnen halen, waaronder winkels, supermarkten en pastamachines, om er maar een paar te noemen. Pasta kan worden gemaakt van allerlei ingrediënten, waaronder tomatensaus, champignons, vleeswaren, kaas, eieren, groenten, rijst, noten, champignons en gist.

Waarschijnlijk de meest bekende Italiaanse pasta is linguine, dit zijn platte noedels gemaakt met fettuccine of schaaldiersaus. Linguine is een eenvoudige mix van eieren, water en bloem en wordt over de hele wereld gegeten en bijna elke beschaving heeft zijn eigen variatie op het gerecht. Wat Italiaanse pasta uniek maakt, is de handgemaakte harde tarwe, die meestal een zeer hoog glutengehalte en een zeer laag watergehalte heeft, waardoor het ideaal is voor het maken van pasta’s.

De pizza, lasagne en andere hoofdgerechten van Italië zijn gemaakt van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen.

Een van de meest voorkomende ingrediënten in Italiaanse gerechten is pasta, en het is niet alleen aanwezig in al deze gerechten, maar het wordt ook gebruikt in een groot deel van de ingrediënten waaruit het hoofdgerecht bestaat. Van worst en gehaktballen tot gevulde tomaten, tot spaghettipompoen, ravioli en zelfs ravioli-giander, pasta is aanwezig in bijna elke Italiaanse maaltijd. Dit is een van de redenen waarom de Italiaanse pastagerechten zo beroemd zijn over de hele wereld.

Spaghetti is verreweg de meest bekende Italiaanse pasta, gemaakt van rigatoni of lange noedels. Dit type noedels wordt gemaakt door het deeg ongeveer een uur in een gearomatiseerde bouillon te koken en er vervolgens gehakte tomatensaus, olijfolie, kaas, peterselie, oregano en andere kruiden aan toe te voegen tot de noedels gaar zijn. De soorten noedels uit Apulië of Buenos Aires zijn dikker en taaier dan de typische spaghetti. Ze kunnen hun vorm ook wat beter behouden tijdens het koken.

Lasagne is een andere veel voorkomende Italiaanse pastagerecht gemaakt met een mengsel van verschillende ingrediënten. De meest voorkomende ingrediënten zijn rijst, gehakte groenten, vlees, champignons, knoflook, uien, peper, zout, marjolein en andere kruiden. De gerechten worden meestal geserveerd met verse of gedroogde tomaten, evenals wat kaas en verschillende kruiden en sauzen. Meestal worden deze lasagne sauzen gemaakt met boter en room, maar tegenwoordig worden ze ook gemaakt met geitenkaas.

De traditionele basis van elk Italiaans pastagerecht is een tomatensaus, en het belangrijkste ingrediënt voor de saus is ravioli of tortellini, of verse noedels. Andere ingrediënten zoals olijfolie, gehakte groenten, vlees, champignons etc. worden gebruikt om het lekkerder te maken.

 

 

Probeer deze website: Novus Ventus International