Radiatorconversie – Een oude radiator converteren naar een nieuwe?

radiator conversie

Radiatorconversie – Een oude radiator converteren naar een nieuwe?

Als u uw oude radiator wilt ombouwen naar een nieuwere, moet u weten wat de afmetingen zijn. Vervolgens moet u berekenen hoeveel warmte het bestaande systeem afgeeft. U moet ook het gebied van de Equivalente Directe Straling (EDR) in vierkante voet meten, en of het het gebouw effectief kan verwarmen wanneer er warm water doorheen stroomt. Deze informatie helpt je bij het bepalen van de maat van de nieuwe radiator die je nodig hebt.

De eerste stap in het conversieproces is het verwijderen van de oude radiator. De radiator moet worden geïnstalleerd met de originele kernsteun en de radiator moet worden afgedicht met de kern 123ombouw. Je moet er ook voor zorgen dat er voldoende ruimte is voor de ventilator om te bewegen. Vervolgens moet u nieuwe vinnen toevoegen. Daarna kunt u de nieuwe radiator monteren. Nadat u de oude hebt verwijderd, kunt u de nieuwe eenvoudig installeren. Houd ook rekening met de grootte van de oude radiator.

Nadat u de radiatorkern hebt verwijderd, moet u de nieuwe installeren. De nieuwe radiator moet ongeveer 1,5 tot 2 keer dikker zijn dan de originele. Hoe dikker de radiateur, hoe minder koelvermogen deze aan de achterzijde heeft. Dit komt door het inverse kwadraat effect. Als de lucht door een dikke radiator stroomt, wordt het warmer. Dit is de reden waarom een heavy duty radiator een grote isolator nodig heeft. Het voorkomt ook een ongelijkmatige luchtcirculatie.

Voor meer informatie klik je hier: https://123ombouw.nl