Wat je nodig hebt om pasta droog genoeg te maken

Pasta saus

Wat zie je als je gaat winkelen voor het pastagedeelte van je avondeten: droge, donzige witte noedels of een pasteus, golvend bruin deeg?

Hoewel ze allemaal in een of andere vorm voorkomen, betekent dit niet dat er geen andere opties zijn. In feite hebben veel Italiaanse keukens andere soorten meel, afgezien van het belangrijkste tarwemeel dat in de meeste recepten wordt gebruikt.

Het drogen van pasta lijkt misschien een gedoe, maar het kan u echt helpen geld te besparen. Door noedels op deze manier te koken, voorkomt u dat u voorgemaakte zakjes noedels hoeft te kopen en ze vervolgens in de winkel moet koken. De meeste droge pastamakers hebben al de ingrediĆ«nten die je nodig hebt om de noedels te koken – het enige wat je hoeft te doen is water toevoegen en door elkaar mengen totdat ze volledig gemengd zijn. Pasta dry maakt het ook gemakkelijker voor u om noedels van verschillende groottes te maken, aangezien u gemakkelijk kunt bepalen hoeveel pasta u moet maken voor het diner van uw gezin. Je kunt er ook voor kiezen om de noedels alleen in soepen of stoofschotels te gebruiken in plaats van ze heel te koken.

Als je besluit om een droogrek voor pasta te kopen om je noedels in te drogen, zorg er dan voor dat het goed in je keuken past. U wilt iets dat stevig is, er presentabel uitziet en ook correct functioneert. Sommige droogrekken voor pasta’s zien eruit als kleinere, dunnere theedoeken, maar zijn vaak te lang om op een aanrecht te passen. Hoe langer het droogrek voor pasta, hoe korter het zal zijn – en hoe korter de gerechten eruit zien als ze klaar zijn. Zoek naar de beste pastasnijder die u zich kunt veroorloven en zorg ervoor dat de messen gemakkelijk en soepel snijden.

Een type pastasnijder dat vooral handig is, is de roller.

Een roller kan op een standaard worden gemonteerd en op dezelfde manier worden gebruikt als een keukenmachine of een ongekookte rijstkoker. Er is een hulpstuk op sommige rolmodellen waarmee de rol kan worden uitgeschakeld, zodat deze niets verbrandt tijdens het draaien. Dit voorkomt een verbrande bodem aan het uiteinde van je verse pasta. Het maakt het ook gemakkelijker om te hanteren en op te ruimen.

Als je thuis zelf pasta maakt in plaats van hem te kopen, dan is het belangrijk dat de verpakking waarin hij wordt bewaard luchtdicht is. Omdat de pasta is gemaakt om te drogen, is er geen manier om er tijdens het drogen lucht doorheen te laten circuleren. Hierdoor kan de pasta aan elkaar plakken en hard worden. Als de pasta eenmaal is uitgedroogd, moet deze luchtdicht zijn voordat deze wordt verpakt of verzonden.

Pasta is er in alle soorten en maten en kan erg moeilijk te mengen zijn als je niet over het juiste gereedschap beschikt. Met de hand mengen van het deeg is niet altijd mogelijk. Bovendien kan de grote hoeveelheid pasta en de noodzaak om deze te vormen en te vormen ongelukken veroorzaken. Als je werkt met een deeg dat moet worden uitgerold, gebruik dan een pastaroller. Het gebruik van een roller voorkomt dat de pasta aan elkaar blijft plakken, helpt om het gewicht van de pasta te verdelen en het helpt om het deeg even groot in de kom te krijgen als waarin het binnenkwam.

 

 

 

Bezoek deze website: Novus Ventus International